Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  09/03/2010
Data da última atualização:  18/03/2024
Autoria:  SILVA, A. S. de; FURTADO, D. A.; MEDEIROS, A. N. de; COSTA, R. G.; MEDEIROS, G. R. de; AZEVEDO, P. S. de; LEITE, J. R. de S.
Título:  Rendimento de cortes e componentes comestíveis de caprinos nativos de diferentes genótipos criados em confinamento no semiárido brasileiro.
Ano de publicação:  2009
Fonte/Imprenta:  In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL SOBRE CAPRINOS E OVINOS DE CORTE, 4.; FEIRA NACIONAL DO AGRONEGÓCIO DA CAPRINO-OVINOCULTURA DE CORTE, 3., 2009, João Pessoa. Anais... João Pessoa: EMEPA-PB, 2009. 3 f. 1 CD-ROM.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Brasil; Semiárido.
Thesagro:  Caprino; Carne; Genótipo; Rendimento.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC22812 - 1ADDAA - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  30/04/2020
Data da última atualização:  01/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  SANTOS, K. M. O. dos; MATOS, C. R. DE; FIGUEIREDO, H. O. S.; FRANCO, B. D. G. DE M.; ARELLANO, K.; HOLZAPFEL, W. H.; TODOROV, S. D.
Afiliação:  KARINA MARIA OLBRICH DOS SANTOS, CTAA; Carliane Ribeiro de Matos; HEVILA OLIVEIRA SALLES FIGUEIREDO, CNPC; Bernadette Dora Gombossy de Melo Franco, USP; Karina Arellano, Handong Global University, Pohang, Gyungbuk 791-708, Republic of South Korea; Wilhelm Heinrich Holzapfel, Handong Global University, Pohang, Gyungbuk 791-708, Republic of South Korea; Svetoslav Dimitrov Todorov, Handong Global University, Pohang, Gyungbuk 791-708, Republic of South Korea.
Título:  Exploring Beneficial/Virulence Properties of Two Dairy-Related Strains of Streptococcus infantarius subsp. infantarius.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Probiotics and Antimicrobial Proteins, 2020.
Páginas:  18 p.
ISSN:  1867-1306
DOI:  https://doi.org/10.1007/s12602-020-09637-8
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The genus Streptococcus includes various species, remarkably different in their behavior, applications, virulence, and safety. Taxonomically Streptococcus infantarius subsp. infantarius belonging to the Streptococcus bovis group, which includes several pathogen species, however, has been found as predominant species in some African dairy products that are widely consumed and considered to be safe. Streptococcus infantarius subsp. infantarius' safety may be questioned due to the association of this species with clinical cases. In this study, isolates from dairy origin were selected based on their bacteriocinogenic potential and differentiated by their RAPD-PCR profiles. Two strains were identified by 16S rRNA sequencing as St. infantarius subsp. infantarius and investigated regarding their potential beneficial properties and factors related to virulence and safety. A series of in vitro tests included properties related to survival in the gastrointestinal tract and beneficial intestinal activities. Production of bacteriocin/s, detection of related genes, and partial characterization of expressed antimicrobial protein were evaluated. Genes related to folate biosynthesis were detected in both studied strains. Evaluation of physiological tests related to strains virulence, adhesion, and resistance to antibiotics and detections of virulence and biogenic amines production-related genes were also investigated. Taking in consideration all the aspects of the specific nature ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Folate; Gastrointestinal tract; Safety.
Thesaurus NAL:  Antibiotic resistance; Bacteriocins; Probiotics; Streptococcus infantarius subsp. infantarius; Virulence.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC39587 - 1UPCAP - DD
CTAA14866 - 1UPCAP - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional